Вирощено та заморожено в Україні

iqf

Заморожування технологією IQF

Заморожується продукція завдяки сучасному високотехнологічному оснащенню за технологією IQF. Даний спосіб “шокової заморозки” дозволяє зберегти більшість вітамінів та корисних речовин в продукті.

Процес відбувається у спеціальних заморожувальних тунелях Unidex з продуктивністю до 60 тон на добу. Це найвища якість заморозки, де кожен плід заморожуються індивідуально.

static

Статична заморозка

Цей спосіб заморозки здійснюється у морозильних шафах  або камерах стелажного типу.  
Використовується для продуктів промислових об’ємів, які потім йдуть на переробку в підприємства харчової галузі.

Наші потужності в такий спосіб дозволяють заморожувати до 25 тон продуктів на добу. 

ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ЗАМОРОЗКИ

Миття та сушка

Процес переробки ягід, фруктів та овочів завжди починається з миття та сушіння продукції. В залежності від виду овочів та фруктів для мийки ми використовуємо машини м’якого або жорсткого миття. 

Так як овочі та фрукти мають ніжну структуру, то наше завдання – не наносячи шкоди плоду, делікатно видалити забруднення з поверхні продукту.

Очищення

Процес глибокого очищення овочів від бруду та піску, залишків хімічних речовин, полірування та позбавлення продукції від кожухи або шкірки.

 Шнекування

Процес провіювання, відділення ягід від стебел, плодоніжок, хвостиків та листочків на шнеку. 

Видалення кісточки або серцевини

Наші кісточковибивні машини призначені для вилучення кісточок зі свіжих вишень та слив. Продуктивність виробництва — до 60 т на добу.
Завод “HIGHBERRY” також  оснащений машиною  для видалення серцевини яблука.

Бланшування

Процес швидкого прогрівання продуктів парою. 
Позбавляє від гіркоти та різкого запаху, дозволяє зберегти колір та аромату продукту.  Бланшована продукція не потребує подальшої кулінарної обробки.

Глазурування

Процес утворення тонкого шару льодяної глазурі на поверхні хрестоцвітих, а саме броколі та кольорової капусти. Це захищає продукт від виморожування та розпадання суцвіття. Дозволяє зберігати форму та колір близькими до свіжих протягом усього терміну зберігання. Після глазурування продукція зберігає високу якість та розсипчастість, добре фасується.

Нарізка

Можлива нарізка кубиками / соломкою / кільцями / скибочками.

 Промислові шинкувальні машини призначені для нарізки кубиками, соломкою, кільцями  або  скибочками великого асортименту овочів та коренеплодів.

Функція регулювання подрібнювання та широкий асортимент ножів й решіток дозволяє налаштовувати машини для  нарізки продуктів різним калібром та товщиною.  

Калібрування

Наш завод обладнаний промисловими калібраторами та конвейєром, для механічного розділу на фракції сировини.  За їх допомогою, в процесі калібрування, йде відсів занадто мілких фракцій та відбувається сортування ягід,  фруктів та овочів.

Ми отримуємо калібрований продукт, відсортований за формою та розмірами, який надалі прямує на подальшу переробку або фасування.

Ручна інспекція

Інспекція — це найвідповідальніший із процесів, саме тому цю функцію довірено людині. Незамінні на виробництві професійні інспекційні столи-конвеєри зі спеціальним освітленням є запорукою якісного та успішного виконання заходів контролю.

Продукція проходить ручну інспекцію на спеціальному конвеєрному обладнанні, сортується за якісними показниками.

Фасування

Особливе місце серед технологічних процесів займає фасування та пакування продукції. Пакувальне обладнання  є універсальним, це дозволяє упаковувати як свіжу, так і заморожену продукцію різних типів – овочі, фрукти, ягоди, суміші вагою від 400г до 25кг.